top of page
Zoeken

'' De Placenta, de Boom des Levens ''

Bijgewerkt op: 4 okt 2022

Een nieuw orgaan die uit het niets gecreëerd wordt door je eigen lichaam en zorgt voor de baby in de buik. Klinkt bijna magisch vind je niet? Alleen al de overeenkomsten tussen de placenta en de (levens) boom! Ze lijken identiek op elkaar. Hoe prachtig is het om de microkosmos en de macrokosmos zo helder naast elkaar te zien. En daar bovenop ook nog eens de therapeutische krachten die de placenta, net zoals de boom, aan de mens biedt. Het geeft ons levenskracht, zuurstof, voeding en heling.


Dankzij grote Hollywood namen krijgt de placenta (eindelijk) weer haar welverdiende respect terug. In het Westen denken wij vaak dat we 'on the edge' zijn met bijna alles wat we maar kunnen bedenken. En grotendeels is dit waar, maar lang niet met alles. Placenta verwerking is niet nieuw. Het wordt sinds oudsher al uitgevoerd in verschillende culturen door de hele wereld.





Oude culturen die een sterke verbinding hadden (en nog steeds hebben) met de natuur wisten dondersgoed hoe krachtig en bijzonder de placenta is. Het wordt letterlijk gezien als de Boom des Levens. Omdat men gelooft (en ook daadwerkelijk ervaart) dat de placenta heilig is en vitale levenskracht of energie biedt zowel aan de baby tijdens de zwangerschap. Maar ook erna! Het voorziet de moeder van vitale energie en stimuleert het herstel van haar lichaam.


Er zijn uiteenlopende placenta tradities in de wereld. De Maori mensen vinden de placenta en de navelstreng net zo belangrijk als de baby zelf. Ze geloven dat de baby zonder de placenta zou ophouden te bestaan en dat hij leven geeft door middel van zijn voedingsstoffen om de baby te helpen groeien en bloeien. De navelstreng wordt vereerd vanwege de verbinding die het biedt tussen de baby en de placenta.


In Cambodia wordt de placenta na de geboorte, zorgvuldig in een bananenblad gewikkeld. Dan plaatsten ze de placenta drie dagen naast de pasgeboren baby en vervolgens wordt het begraven op een bijzondere plek.


Het verwerken van placenta's heeft ook zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Medicijn. Men gelooft dat de moeder na haar bevalling ....


Een fascinerende orgaan wat in de zwangerschap wordt gecreëerd uit het niets. En wat vervolgens de baby voorziet van alles wat ie nodig heeft om uit zo te groeien dat ie klaargestoomd wordt om die transitie te maken naar de materiele wereld. En als we zo kijken naar de uiteenlopende placenta tradities over de hele wereld, gaat er ineens een nieuwe deur open voor de mama's na de bevallingsreis.






 
 
 

Comentarios


  • Youtube
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page