top of page

Veel Gestelde Vragen

Hoe bewaar ik mijn placenta na de bevalling? Zorg ervoor dat je verloskundige, bevallingsteam en familie weten dat je je placenta wilt behouden en noteer dit in je geboorteplan. Bespreek uw plan om uw placenta te houden met uw verloskundige tijdens uw prenatale afspraken.

Hoe bewaar ik de placenta? U moet uw placenta zo snel mogelijk, maar zeker binnen 30 minuten na de geboorte, in een dubbele zak met ritssluiting worden gedaan en in een schone, steriele, lekvrije container van 2 liter worden geplaatst. Deze bak mag dan niet langer dan 6 uur in de koeltas. Als je ijspakken smelten, moet je twee grote zakken ijs kopen zodat je de placenta binnen 30 minuten na de geboorte kunt koelen. Na 6 uur moet je geboortepartner, doula of familielid de placenta mee naar huis nemen voor koeling. Je placenta moet koel worden gehouden om ervoor te zorgen dat het veilig blijft om te consumeren. Uw placenta moet worden bewaard in een koelkast onder 8°C nadat de navelstreng is doorgesneden, maar niet alle ziekenhuizen zullen u toestaan ​​om hun koelkast/vriezer te gebruiken. Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn met een koeltas. Praat met uw verloskundige en voeg een notitie toe aan uw geboorteplan om ervoor te zorgen dat het personeel weet dat u uw placenta houdt. Onze ophaalservice garandeert dat uw placenta binnen 12 uur wordt opgehaald. Veel klanten kiezen voor deze service omdat ze willen dat hun placenta zo snel mogelijk wordt verwerkt, in de overtuiging: "Hoe verser het is, hoe beter het is". Anderen kiezen voor deze service om de zorg voor de placenta na de geboorte te vereenvoudigen.

Hoe krijg ik mijn placenta bij jullie nadat ik bevallen ben? Wij kunnen uw placenta bij u thuis of in het ziekenhuis ophalen. Wanneer u boekt, zullen we uw uitgerekende datum vragen en vóór deze datum contact met u opnemen om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent. En ons nogmaals contacteren zodra je bent bevallen. U (of een familielid) kan dan contact met ons opnemen over het ophalen van uw placenta.

Zijn er redenen waarom het ziekenhuis niet toestaat dat ik mijn placenta mag houden? Dit is zeer zeldzaam. Als er significante afwijkingen van de placenta zijn, kan uw zorgteam uw placenta opsturen voor verder onderzoek. Andere aandoeningen, zoals tekenen van infectie tijdens de bevalling, kunnen betekenen dat het niet raadzaam is om uw placenta te consumeren. De meest voorkomende reden is dat uw ziekenhuis, arts of verloskundige niet weet dat u wilt dat uw placenta behouden blijft. Heldere communicatie is daarom essentieel!

Zijn er situaties die het voor mij onveilig maken om mijn placenta te consumeren? Er zijn een paar situaties waarin we uw placenta niet kunnen verwerken. Dit zijn: -Als de placenta naar pathologie wordt gestuurd -Als er een baarmoederinfectie is -Als de placenta niet goed is opgeslagen -Als de moeder rookte tijdens de zwangerschap Laat het ons weten als u specifieke vragen heeft. Als u medicijnen gebruikt tijdens uw zwangerschap, vragen wij u om advies in te winnen bij uw dokter/verloskunidge alvorens te beslissen over placenta verwerking.

Kan ik mijn placecenta laten capsuleren als ik ingeleid word of een met een keizersnede ben bevallen? Ja dit is nog steeds mogelijk als u bevalt met een ruggenprik of als u een keizersnede heeft. De placenta werkt als een filter, filtert gifstoffen eruit en stuurt ze terug naar de lever van de moeder om het systeem te ontgiften. Als u medicijnen gebruikt tijdens uw zwangerschap, vragen wij u om advies in te winnen bij uw dokter/verloskundige alvorens te beslissen over placenta verwerking.

Kan ik mijn placenta gebruiken als ik in het water bevallen ben? Ja. Maar het is belangrijk dat de placenta op een schoon oppervlak (zoals een inco-pad of handdoek) wordt afgeleverd en NIET in het geboortebad. Helaas maakt de temperatuur en toestand van het water het de perfecte voedingsbodem voor bacteriën. De kans is groot dat als de baby eenmaal is geboren, je uit het water wilt zijn voor een goede huid op huid. Je bevallingsteam zal je ook aanmoedigen om kort na de geboorte uit het water te stappen. Het is erg moeilijk om mogelijk bloedverlies te meten terwijl u nog in het water bent.

Wat gebeurt er als mijn placenta gekleurd is met meconium? Meconium is steriel, bevat niet de fecale bacteriën die normale ontlasting wel heeft en is daarom prima in te verwerken. Meconium is alleen gevaarlijk voor de baby om in te ademen, maar is verder onschadelijk. Als uw placenta sterk gekleurd is, zullen we deze grondig wassen voordat het wordt verwerkt. We zullen u informeren zodra we het hebben gecontroleerd. Als het meconium in hele grote hoeveelheden de placenta bedekt, kunt u mogelijk alleen capsules voor Traditionele Chinese Geneeskunde gebruiken.

Kan ik het vastklemmen van de navelstreng vertragen als ik mijn placenta laat capsuleren? Het is bewezen dat uitgestelde navelstrengklemming (ten minste 10 minuten wachten na de bevalling om de navelstreng door te knippen, bij voorkeur totdat deze volledig is gestopt met pulseren) levenslange voordelen biedt voor de baby. En we moedigen alle gezinnen aan om hierover zelf onderzoek te doen voor de bevalling. Het uitstellen van het klemmen van de navelstreng heeft geen negatief effect op uw placenta.

Als ik Groep B Strep-positief (GBS) ben of een infectie heb en antibiotica nodig heb, kan ik dan nog steeds mijn placenta gebruiken? Groep B Strep is een veel voorkomende bacterie die normaal gesproken geen gezondheidsrisico's voor de moeder oplevert. Alle bacteriën in de placenta worden gedood tijdens het stoomproces en bij Groep B Strep gebruiken we alleen de traditionele Chinese geneeskunde-methode van placenta verwerking. In zeldzame gevallen kan Groep B Strep tot baarmoederinfectie leiden. Als u tijdens uw bevalling een baarmoederinfectie of koorts heeft gekregen, wordt uw placenta niet als nuttig beschouwd voor genezing en wordt deze waarschijnlijk naar het pathologielaboratorium gebracht om te testen. Anders is Groep B Strep niet gecontra-indiceerd bij het preparaat van placenta verwerking.

Kan ik mijn placenta laten capsuleren als ik de diagnose pre-eclampsie heb? Placenta verwerking is niet gecontra-indiceerd voor moeders met pre-eclampsie. Veel vrouwen die pre-eclampsie hebben gehad, hebben met veel succes placenta capsules gebruikt. Niemand begrijpt pre-eclampsie volledig of hoe het precies te voorkomen is. En hoewel de placenta een rol lijkt te spelen, is het meestal niet ongeschikt voor consumptie. Na de bevalling wordt je placenta onderzocht op onregelmatigheden en problemen. Meestal is de placenta helemaal in orde en zou je geen probleem moeten hebben met de capsules.

Kan ik mijn placenta laten capsuleren als mijn baby prematuur is? Ja, moeders van premature baby's hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen om hun melk binnen te brengen, snel te genezen en de postnatale stemming in evenwicht te brengen.

Zijn er mensen die geen capsules van hun placenta kunnen laten maken? U kunt geen capsules van uw placenta laten maken als u een door bloed overgedragen virus heeft, zoals hepatitis B, hepatitis C of hiv. U kunt capsules van uw placenta laten maken als u tijdens de geboorte van uw baby medicijnen of verdovingsmiddelen krijgt, waaronder een Syntometrine-injectie. Als u andere geneesmiddelen op recept gebruikt dan die welke tijdens de zwangerschap worden gebruikt, vraag dan uw arts om advies voordat u capsules van uw placenta laat maken.

Kan ik mijn placenta laten capsuleren als ik navelstrengbloedcellen bewaar? Navelstrengbloed of stamcelopslag zijn beide absoluut prima met placenta verwerking. U moet ervoor zorgen dat het door u gekozen opslagbedrijf weet dat u uw placenta bewaart. Ze moeten onze behandelingsprocedures volgen en ervoor zorgen dat de temperatuur te allen tijde onder kritische niveaus wordt gehouden.

Wat betekend het om je placenta te capsuleren? Placenta verwerking/capsuleren is het proces waarbij rauwe placenta wordt omgezet in veilig te consumeren capsules, vergelijkbaar met kruidensupplementen. Placenta doorloopt een aantal geverifieerde processen in een klinische setting, gedurende een aantal uren. Beide soorten capsules (TCM en Rauw) worden bij bepaalde temperaturen gedehydrateerd, vermalen tot fijn poeder en vervolgens handmatig verwerkt tot capsules.

Wat kun je doen met je placenta na de geboorte? Je placenta kan worden verwerkt en 'gecapsuleerd', wat betekent dat het kan worden omgezet in capsules die je in de weken of maanden na de geboorte kunt innemen. We kunnen ook enkele andere geweldige remedies maken, zoals een tinctuur.

Hoe weet ik dat de placenta pillen van mijn placenta zijn en niet die van iemand anders? Op het zeer basale niveau verwerken we in de praktijk altijd maar één placenta per keer. Bovendien zijn onze processen, waaronder maatregelen voor voorraadbeheer, etiketteringsmethoden, maatregelen voor temperatuurbeheersing, traceerbaarheid en terugroepacties voor producten, onze werkwijze om veiligheid en hygiene te garanderen. Placenta verwerking wordt gerund door professionals die werken volgens de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. We hebben het volste vertrouwen in de integriteit van onze techniek en processen in onze gecontroleerde praktijkomgeving.

Hoeveel pillen zal mijn placenta opleveren? Placenta's variëren in grootte, dus het aantal capsules varieert ook. Het aantal capsules zit gemiddeld tussen 80 en 200 pillen, afhankelijk van de soorten gewenste pillen.

Hoe lang gaan mijn capsules mee? Het is erg belangrijk dat de rauwe Capsules binnen 12 weken worden geconsumeerd. Rauwe Capsules kunnen worden bewaard in een koele, droge donkere kast, maar niet in de koelkast. We raden klanten ten zeerste aan om hun handen te wassen voordat ze hun placenta-capsules hanteren en de pot niet open te laten staan. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) capsules kunnen tot 6 maanden worden bewaard in een koele, droge donkere kast, maar niet in de koelkast.

Hoeveel placenta pillen kan ik consumeren? De meeste vrouwen consumeren driemaal daags één of twee capsules gedurende de eerste paar weken na de bevalling of totdat ze het gevoel hebben dat hun hormonen weer normaal zijn. U kunt één of twee capsules innemen wanneer u denkt dat u wat meer energie nodig heeft of om uw melkproductie te stimuleren tijdens het geven van borstvoeding. Placenta-capsules kunnen naar behoefte worden ingenomen en er is geen enkele juiste dosis. U kunt uw dosis aanpassen als u zich goed voelt. Luister naar je lichaam - het zal je vertellen wat het nodig heeft!

Krijg ik bijwerkingen als ik mijn placenta-capsules neem? Tot nu toe hebben wij geen meldingen ontvangen van klanten die bijwerkingen hebben ervaren. We raden u ten zeerste aan om de onderhoudsinstructies te volgen. Als u uw placenta-capsules op de juiste manier bewaart, TCM-capsules vermijdt als u ziek bent en niet meer dan de aanbevolen dosis inneemt, verkleint u de kans op bijwerkingen. Als u echter een bijwerking ervaart waarvan u vermoedt dat deze wordt veroorzaakt door uw middelen, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Laat het ons dan weten en zoek medisch advies. We kunnen alleen commentaar geven op gevallen die door onze eigen klanten aan ons zijn gemeld. Zoekopdrachten op het web zullen artikelen en opiniestukken onthullen over placenta-inkapseling, meestal van Amerikaanse oorsprong. - Wel hebben wij 1 client gehad die meldde dat ze hoofdpijn kreeg wanneer ze de placenta capsules tegelijk met andere supplementen innam. Om deze reden raden we aan om uw capsules op een ander tijdstip in te nemen dan andere supplementen, vooral als het ijzersupplementen zijn. Als het niet essentieel is, overweeg dan om te stoppen met aanvullende supplementen totdat u uw placenta-capsules heeft opgebruikt. Elk individu, en hun placenta, is uniek. We verwerken de placenta van de cliënt eenvoudig tot remedies in een veilige omgeving, met behulp van een veilig systeem. De ervaringen van cliënten met het gebruik van hun remedies zullen anders zijn dan die van andere individuen. We garanderen geen resultaten en bieden geen restituties als niet aan de verwachtingen van de klant wordt voldaan. Klanten die ervoor kiezen om onze diensten te gebruiken, nemen de volledige verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid en voor het onderzoeken en gebruiken van de remedies die wij bieden. Cliënten gaan ermee akkoord dat Moeders Alchemist niet aansprakelijk is en geen verantwoordelijkheid neemt voor eventuele resultaten of effecten die de cliënt voor, tijdens of na het nuttigen van de placenta kan ervaren, tenzij dit rechtstreeks het gevolg is van nalatigheid van Moeders Alchemist.

Wanneer mag ik geen placenta-capsules innemen? Het wordt afgeraden om uw placenta capsules in te nemen als u een infectie, verkoudheid, griep, koorts of een infectie zoals mastitis heeft. Pas als uw symptomen zijn verdwenen, mag u opnieuw beginnen met het innemen van uw placenta-capsules. Gebruik geen placenta-capsules als u zwanger bent vanwege hun hormoonspiegels. Als u toch bijwerkingen krijgt, stop dan onmiddellijk met het innemen van de remedies en informeer ons en zoek medisch advies.

Welke soort capsule moet ik nemen? Neem gerust contact met ons op,we kunnen alle verschillende opties bespreken en onze service op maat maken, zodat u precies krijgt wat u van uw placenta wilt. We zullen ook in staat zijn om al uw vragen te beantwoorden. Als alternatief, als u weet wat u wilt, kunt u gewoon doorgaan en de optie Nu boeken gebruiken om uw remedies te selecteren.

Bederven de placenta-pillen? Ja, dat kunnen ze. Beide soorten pillen hebben een houdbaarheidsdatum en moeten dienovereenkomstig worden geconsumeerd. Het is ook belangrijk om uw pillen op de juiste manier te bewaren. Traditionele Chinese Geneeskunde-capsules moeten binnen 6 maanden na de geboorte worden geconsumeerd. De Rauwe Capsules gaat 12 weken mee. Beide soorten capsules moeten op een koele, droge plaats worden bewaard, maar niet in de koelkast.

Hoe snel ontvang ik mijn pillen? Elke placenta verwerken we binnen 1 uur na ontvangst op de praktijk. Meer dan 90% van de klanten ontvangt hun remedies ongeveer 3 dagen na afname (exclusief Placenta Tinctuur want deze heeft meer tijd nodig om te produceren). De grootte van je placenta en de soort capsules die je hebt gekozen, zullen allemaal een rol spelen in hoe snel we ze kunnen verzenden. Weekends, feestdagen en zware weersomstandigheden kunnen de levering vertragen, als dat het geval blijkt te zijn, zullen we u hiervan op de hoogte stellen.

Hoeveel kost het? We hebben een speciale prijspagina met details over al onze capsules en hun prijzen. Als richtlijn beginnen onze capsules vanaf EUR 200. Tenzij anders vermeld, vragen we geen vooruitbetalingen of aanbetalingen. De betaling is verschuldigd bij het ophalen van uw placenta of voorafgaand aan de verwerking van uw gekozen remedies.

Wat is het boekingsproces? Stuur ons simpelweg een email met jou keuze capsules.

Moet ik iets doen als ik eenmaal heb geboekt? Zodra u uw boeking heeft ingediend, houdt u uw e-mails in de gaten voor onze boekingsbevestiging. Controleer uw Spam/Junk-map voor het geval onze e-mail daar is afgeleverd. We zullen u tijdig voorzien van alle informatie die u nodig heeft en u door het proces leiden, zodat u precies weet wat u moet doen.

bottom of page