top of page

TCG Capsules

Traditionele Chinese Geneeskunde

De gestoomde capsules worden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) verwerkt. Bij deze traditionele methode behoudt je nog steeds de vitamines en voedingsstoffen, maar is het effect zachter. Dit kan gunstig(er) ervaren worden. Mocht je er meer uit willen halen dan kan je simpelweg je dosering verhogen voor het gewenste effect.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) geïnspireerde bereidingswijze begint met het stomen van de placenta om de Yin en Yang uit de placenta in evenwicht te brengen. De Yin en Yang zijn geen absolute termen, ze kunnen veranderen als dat nodig is, maar vertegenwoordigen over het algemeen de tegenovergestelde krachten die complementair zijn door samen te werken.

 

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is een goede gezondheid een evenwicht tussen Yin en Yang. De Qi, of de energie of levenskracht, moet ook stromen om in goede gezondheid te verkeren.

Voor het capsuleren van de placenta volgens de TCG-geïnspireerde methode stomen we de placenta met behulp van kruiden. De ingrediënten wordt gezien als een antisepticum en daarnaast stimuleren deze kruiden de warmte element wat nodig is voor de postpartum lichaam van de nieuwe mama om beter te herstellen.

De placenta wordt minimaal 12 tot 24 uur op hoge temperatuur gedroogd om ervoor te zorgen dat alle bacteriën worden gedood, zodat je verzekerd bent van een veilig en stabiel product.

 

Veiligheid en sanitaire voorzieningen zijn van het grootste belang om uzelf en de team te beschermen. En daarom vindt de placenta verwerking plaatst in de speciale placenta - praktijk, volgens sanitair protocol van ziekenhuiskwaliteit.


Bij deze TCG methode worden gemiddeld tussen 100 en 160 capsules geproduceerd. Gemiddeld zijn placenta-capsules 1 tot 2 jaar houdbaar als ze op de juiste manier worden bewaard in de vriezer. Alhoewel, de meeste moeders er toch voor kiezen om de capsules in de eerste maanden na bevalling, te consumeren tot ze op zijn. Dit vanwege de positieve ervaringen, zowel op fysiek als mentaal vlak.

bottom of page