top of page

Gember superfood

Hij is altijd zo nederig en dat terwijl hij zo veel kan betekenen voor ons gezondheid.. Ja ik heb het over gember! De Chinezen zijn in dat opzicht echt een voorloper als het om gember gaat. Ze beschouwen gember als een van de beste natuurlijke medicijn voor de vrouw. Vooral na de bevalling wordt deze superfood enorm veel gebruikt in de postpartum dieet voor de mama.


Veel vrouwen (inclusief ikzelf) hebben veel toevlucht gezocht naar gember wanneer de zwangerschap kwalen realiteit werden. Toen ik voor de tweede keer zwanger werd dacht ik weer geluk te hebben.. nou niet dus. De eerste trimester met haar bekende kwalen, kwamen mij 3 maanden lang bezoeken. Yup, ik was 3 maanden lang misselijk en nee er was geen onderscheid in 'ochtend misselijkheid' het was gewoon 'misselijkheid 24/7'. Het was zo erg dat ik elke avond om 7 uur al naar bed ging. De rollen waren omgedraaid, mijn kleine meisje speelde moeder elke avond en stopte mij in bed.Maar terug naar gember, want het biedt zoveel 'comfort' tijdens de zwangerschap:


- Vermindert misselijkheid

- Verlicht pijn (baarmoederkrampen)

- Stimuleert de bloedcirculatie

- Kalmeert de spieren

- Reguleert suikerspiegelgehalte

- Stimuleert een goede nachtrust

- Voorkomt brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel

- werkt op receptoren in het spijsverteringsstelsel die het verteringsprocess versnelt


Postpartum musthave tijdens kraamfase:

- Stimuleert genezing na de bevalling

- Bevordert de melkproductie

- Verbetert de kwaliteit van de borstmelk

- Vermindert oxidatieve stress

- Verlicht pijn in het lichaam

- Verlicht hoofdpijn

- Stimuleert immuunsysteem


Wanneer het wordt geconsumeerd tijdens de eerste maand na de bevalling, wordt aangenomen dat het langdurige symptomen zoals duizeligheid, hoofdpijn, rugpijn, artritis en/of maagproblemen vermindert wanneer het weer verandert. Van deze langetermijneffecten is bekend dat ze zelfs op oudere leeftijd aanhouden.


Natuurlijk is het altijd aan te raden (zoals met zoveel dingen) om gemberthee in redelijke hoeveelheden te drinken tijdens de zwangerschap. Alles met mate.13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page