top of page

De Vierde Trimester

Updated: Oct 7, 2022

Er wordt (gelukkig) zoveel aandacht en energie besteed tijdens de zwangerschap van de vrouw. En natuurlijk is dit geweldig. Alleen al oude 'concepten en tradities' die weer boven water komen in deze moderne tijden is al goud waard. Kijk alleen al naar de stijgende .. thuisbevallingen. Of vroedvrouwen die volgens het (oude) natuurlijke wijze te werk gaan. We beginnen ons die oerkracht weer te herinneren en terug te roepen. Vrouwen staan weer in hun eigen kracht. En daar tegenover de geweldige mannen die intuïtief meegaan in die kracht van hun vrouw en ze all the way supporten. Mooi hoe die divine feminine en divine masculine weer tot rijping samenkomt tot eenheid. Deze balans is nodig voor een mooie nieuwe wereld waar onze kinderen de vruchten van zullen plukken.

Maar waar is die aandacht en energie na de bevalling? Baby geboren en kort daarna wordt er eigenlijk verwacht dat we weer verder gaan met onze 'ouwe' leventje. Er wordt amper aandacht besteed aan de gezondheid van de mama na de bevalling. Hoe zit het met haar op fysiek, mentaal en emotioneel vlak?


Postpartum gezondheid is essentieel voor de moeder en de baby. Want hoe de mama zich voelt, zo zal de baby zich ook voelen. Symbiose tussen de jou en je kind is echt. Net zoals hetgeen wat je eet ook wordt meegegeven aan de baby via de borstvoeding. Zo worden ook de emoties en gedachtegang op een manier doorgegeven aan je kleintje. De dingen die je voelt en denkt beïnvloed de wateren in je lijf en dus ook die van de baby.


Alle lagen van materie in zijn essentie zijn atomen die continu informatie aan het doorspelen zijn. Op deze manier zijn we dus eigenlijk allemaal verbonden. En aangezien je met je kleine baby zo close bent, is het niet gek dat je als moeder de baby ook veel onbewust beïnvloed. Postpartum gezondheid is daarom zo belangrijk! Want happy mama is happy baby. En happy baby is ook weer een nog blijer mama!


Het wordt tijd dat we eindelijk toegeven dat er veelste weinig postpartum aandacht is voor de lieve moeders na hun pregnancy en bevallingsreis. Jij bent niet de enige die stiekem het gevoel had dat ze meer support nodig heeft (of had) na de bevalling. Wees hier eerlijk over en geef het aan. Het is aan ons om dit spreekbaar te maken, zodat we met z'n allen echt meer ruimte creëren voor postpartum support. De vierde Trimester mag zich eindelijk gaan manifesteren in de Westerse cultuur.


17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page