top of page

Cacao tijdens de zwangerschap

Cravings naar lekkernij tijdens de zwangerschap hebben we allemaal! Die cravings die we zo sterk voelen heeft te maken met de hoeveelheid voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om een (gezonde) baby te laten groeien in je mooie buik. Er zullen momenten komen waar je gewoon toegeeft aan je guilty pleasure en je die snack, in 10 seconden, toch naar binnen werkt. Hoe gezond en bewust je het ook wilt doen tijdens je zwangerschap.


Niet veel weten dat rauwe cacao een perfecte superfood is voor tijdens de zwangerschap. Het geeft je niet alleen een megadosis ijzer dat je nodig hebt tijdens de zwangerschap, het heeft ook ongeveer 40 keer zoveel antioxidanten dan blauwe bessen en zit ook vol magnesium - wat kan helpen bij die pijntjes en krampen die veel te vaak voorkomen. Deze heilige superfood zit dus vol met mineralen en vitamines, om er maar een paar van op te noemen: Koper, Calcium, Mangaan, Zink, Magnesium, Kalium, IJzer,Zwavel.

Daarnaast bevat rauwe cacao phytonutrienten zoals flavonoïden. Die hebben een gunstige ontstekingsremmende effecten door de aanwezige antioxidanten. Wat weer bescherming biedt aan de cellen in het lichaam tegen oxidatieve schade die tot ziektes kunnen leiden.

En nee, rauwe cacao bevat geen cafeïne maar eerder theobromine. Dit is een van nature voorkomend stimulerend middel dat de bloedvaten vergroot (in plaats van ze te vernauwen zoals met koffie) om de bloedstroom te vergroten, waardoor je dezelfde energiestoot krijgt als koffie, behalve alle vervelende bijwerkingen en het ook nog eens erg gezond is.


Het is dus een perfecte vervanging voor je koffie tijdens de zwangerschap. In plaats van je routine koffie in de ochtend maak je een heerlijk bakje warme cacao. Je zult meteen voelen dat je meer energie krijgt en tegelijkertijd meer zen zal voelen. Cacao staat erom bekend de 'happy hormonen' te stimuleren. Door de productie van de vier belangrijkste chemicaliën voor een goed gevoel: serotonine, dopamine, oxytocine en endorfine. Cacao creëert gevoelens van liefde, vreugde en geluk en creëert welzijn door een natuurlijke high.


Deze superfood doet zoveel goed voor je mind, body and soul tijdens en na je zwangerschap. Geen wonder dat cacao ceremonies tegenwoordig ook zo hot zijn. Dus net zoals in een echte ceremonie kan je iedere ochtend of avond jezelf een self-care momentje gunnen door een mini cacao ceremonie te houden voor jezelf. Niet heel fancy, maar gewoon even geen telefoon of andere afleidingen. Zit in je comfy stoel of bank pak je warme cacao drankje, neem een bewuste diepe adem in en uit en denk even aan niets. Geniet van elke slok die je neemt. Jou craving vervult met iets wat zo lekker is en ook nog eens zo gezond ook tijdens je zwangerschap.


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page