top of page

De voordelen

Placenta Pillen Consumeren

De anekdotes groeien exponentieel als we het hebben over de positieve ervaringen van moeders die hebben gekozen om de eigen placenta na de bevalling te consumeren. De wetenschap naar placenta voordelen begint ook te groeien. In een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Florida. Concludeerde men dat 95% van de groep moeders die hun eigen placenta consumeerden, zeer positieve ervaringen. De kernpunten hier waren voornamelijk '' Verbeterde stemming, Verhoogde energie, en Verbeterede lactatie''.

De postpartum fase oftwel de kraamtijd, wordt best onderschat. De nieuwe moeders hebben veel meer ondersteuning nodig om zowel fysiek als mentaal beter te herstellen. In het Westen wordt hier nog te weinig op ingespeeld en ligt de nadruk vooral op de zwangerschap en bevalling.  

 

De oude placenta praktijk van het consumeren van de ''Moederkoek of Moedertaart'' biedt ontzettend veel steun aan de nieuwe moeders. De meest voorkomende voordelen zijn dan ook:

 

Symptomen van postpartumdepressie voorkomen of verminderen. Postpartumdepressie werd eerder in verband gebracht met slaapgebrek en de algemene overgang naar het moederschap. Nu ontdekken onderzoekers dat de nieuwe mama's een tekort hebben aan corticotropine-releasing hormoon (CRH), dat de afgifte van cortisol, het stressbestrijdende hormoon, veroorzaakt. CRH wordt in grote hoeveelheden uitgescheiden tijdens het laatste trimester van de zwangerschap, en zodra de baby en de placenta geboren zijn, dalen de niveaus van CRH scherp. Daarom wordt het verband tussen de lage niveaus van CRH en postpartumdepressie onderzocht. In de placenta pillen zijn hoge waardes aan CRH gemeten, dus dit is super voor de mama!


Het aanvullen van het ijzerniveau in uw lichaam. Bij de geboorte van uw baby verliest u een grote hoeveelheid bloed. En naarmate uw baarmoeder terugkeert naar de grootte van vóór de zwangerschap, verliest u een grote hoeveelheid bloed. Hoewel beide volkomen normaal zijn, kan de afname van uw bloedvolume ook het ijzergehalte in uw lichaam verlagen. Door je placenta te consumeren, kun je een deel van die ijzerniveaus aanvullen.

Hormoonstabilisatie: Door uw eigen placenta te consumeren, verbruikt u tijdens de zwangerschap ook de hormonen van uw baby en uw lichaam. Er wordt aangenomen dat deze consumptie de hormonen in je postpartumlichaam gelijk maakt, waardoor de symptomen van postpartumdepressie afnemen.

Toenemende niveaus van oxytocine. Oxytocine, ook bekend als het liefdeshormoon, is verantwoordelijk voor binding, geluk, natuurlijke pijnverlichting en helpt de baarmoeder sneller terug te keren naar de grootte van vóór de zwangerschap. Door je placenta te consumeren, krijg je grotere doses oxytocine en ontvang je dus meer van de bovengenoemde voordelen van het hormoon.

Brengt een vroege productie moedermelk tot stand en verbeter deze: het is aangetoond dat wanneer placenta-capsules worden geconsumeerd, de productie van moedermelk in de vroege dagen na de bevalling toeneemt.
 

Biedt natuurlijke pijnverlichting na de geboorte: Naast de verhoogde niveaus van oxytocine, een natuurlijke pijnstiller, helpt placenta-inkapseling ook bij de effectiviteit van opioïden, zodat de pijnverlichting na de geboorte groter is.
 

Vult vitamines aan die verloren zijn gegaan tijdens de geboorte: Placenta-inkapseling kan helpen de B-vitamines en energie aan te vullen die verloren zijn gegaan tijdens het bevallings- en bevallingsproces.
 

Bescherming tegen infectie: Door het weefsel en de vliezen van de placenta te consumeren, beschermt u uzelf tegen infectie en bloeding.

bottom of page