top of page

Shatavari

''Asparagus Racemosus''

'' Zij die honderd echtgenoten bezit'' is een bekende vertaling van de Wilde Asparagus, oftewel Shatavari. Het is bekend dat dit kruid het vrouwelijke voortplantingssysteem zo krachtig verjongt dat men zich theoretisch met honderd echtgenoten zou kunnen voortplanten - een folkloristisch bewijs van de kracht van shatavari!

Het heeft zowel een voedende als zuiverende werking op de vrouwelijke voortplantingsorganen en kan in de vele fases van worden gebruikt. Shatavari wordt traditioneel in de Ayurveda gebruikt om de vrouwelijke vruchtbaarheid te versterken en kan ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt om zowel de moeder als de foetus te voeden. Shatavari kan zelfs helpen het lichaam en de emoties van een vrouw tijdens haar postpartum maar ook in de maan- of menstruatiecyclus te stabiliseren.

Het helpt bij de productie van moedermelk: Het is bekend dat Shatavari de kwaliteit en het aanbod van moedermelk verbetert. Omdat het helpt het lichaam voor te bereiden en te reguleren voor de vruchtbaarheid, is shatavari een krachtig supplement voor moeders die tegelijkertijd voldoende melk willen behouden en proberen zwanger te worden.


Wanneer een vrouw overgaat in de perimenopauze, is een van de meest voorkomende effecten op het lichaam een ​​afname van oestrogeen. Shatavari kan vrouwen ondersteunen tijdens de perimenopauze en de menopauze, omdat het fyto-oestrogenen bevat die de voorloper zijn van oestrogeen. Studies tonen aan dat fyto-oestrogenen opvliegers kunnen verminderen, de stemming kunnen stabiliseren en ook kunnen helpen de normale botdichtheid te behouden, waardoor het een geweldig kruid is om osteoporose te voorkomen. Met haar overvloed aan fyto-oestrogenen, helpt shatavari de hormoonspiegels in evenwicht te brengen en te herstellen. Check de webshop hier voor jou shatavari supplementen!

Het is de supplement voor de vrouw in al haar levensfase;
- Onbalans/ hormoon schommeling
- Schoonheid vanbinnen en buiten
- PMS klachten
- Maan/menstruatie
- Zwangerschap
- Postpartum
- Menopauze
bottom of page